Årets barberare 2018

Den 1:a september kl 20.30 avgörs finalen i Årets barberare 2018 på stora scenen. Under våren har drygt 45 barberare anmält sig till semifinalerna där vi korat de fyra finalisterna. Ett stort tack till Westcoast Barbershop i Varberg, The Barber i Malmö, Stucklife Barber och Georges Klipp i Stockholm som lånat ut sina barbershops till eventen! Vi tackar även vår eminenta domarduo: Cari Forsgren från Barberia Havanna, vinnare av Årets barberare 2017 och Kenneth Johnsson, freeSir2.0 som är ambassadör för Wahl och utbildare för The Bearded Chap.

Bilder från årets semifinaler hittar du här!

Årets finalister:

västkustens bästa barberare  östkustens bästa barberare  södra sveriges bästa barberare  övriga sveriges bästa barberare

sista chansen årets barberare 2018

I år blir det en femte finalplats, som kommer att utses under dagen på eventet! Detta innebär att alla övriga semifinalister och du som inte hade chans att ställa upp under våren får en till chans. Uttagningen sker via före/efter bild på skäggtrimning. Det är samma regler som inför semifinalen – vi vill ha före/efter bild på en skäggtrimning du har gjort, från minst två vinklar. Så totalt 4 bilder. Du som redan har deltagit i en semifinal och skickat in bilder kan tävla på dessa (Obs! Du behöver meddela oss om du vill vara med i Wildcard-uttagningen. Det går även bra att skicka in nya bilder). Domare Cari Forsgren och Kenneth Johnsson kommer att utse den sista finalisten, som presenteras på scen kl 14 på Swedish Barber Expo (alltså samma dag som tävlingen).

Undantag för deltagande – Barberare från Salong Randevu, The Barber i Malmö, Troy Salon och Rusty Rascals får inte delta, då vi redan har en finalist från respektive salong.

Deadline är 15:e augusti. Bilderna mailas till karin@barbersupplier.se. Mer information om anmälan: maila eller ring på 08-661 88 28.

Regler för finalen:

Finalen avgörs på scenen med en internationell jury. Finalisterna kommer att dra lott om modell, så vi ökar på utmaningen ett snäpp till! De kommer att ha 45 minuter på sig att fritt trimma och styla skägget. Juryn kommer att vara med på scenen och bedöma arbetet enligt 7 kriterier, som inkluderar hela processen. Den barberare som får högst poäng kommer att koras till Årets barberare 2018!

SPONSORER
Barber Supplier Nordic AB | Hairmagazine | Wahl (Intast AB) | The Bearded Chap