5 november, 2019

Årets barberare 2019 – semifinaler

årets barberare 2018

Är du Årets barberare 2019?

Den 24:e november är det dags att utse Årets barberare 2019! Den största och mest prestigefyllda barberartävlingen – öppen för alla i branschen.

Vill du få chansen att vara med och tävla om en av de fyra finalplatserna? Under september-november kommer vi att köra semifinaler för de fyra zonindelningarna av landet, där vi ger alla barbershops möjlighet att nominera 1 barberare/salong.

En vinnare (och en 2:a som blir reserv) från varje semifinal kommer sedan att få tävla på stora finalen i Stockholm, som går av stapeln på #adaytomovember-eventet på Clarion Hotel Amaranten.

SÅ HÄR GÅR TÄVLINGEN TILL:

Vi har lyssnat på feedback från er barberare och gjort lite justeringar i årets tävling! Vi skippar momentet med bilder, samt kommer inte att ha något wildcard till årets final.

I år kommer vi att inkludera hår tillsammans med skägg eller rakning i tävlingsmomentet. De olika teknikerna bedöms var för sig, och helheten blir en viktig del i bedömningen.

SEMIFINALER

Till semifinalen jobbar du på egen modell. Du väljer själv om du vill trimma skägg eller göra en helrakning. Väljer du rakning är det viktigt att din modell har några dagars skäggstubb! Valfri längd på skägg om du väljer skäggtrimning. Självklart valfri frisyr.

Du kommer att ha 60 minuter på dig, samt 5 minuters avslutande styling. Du arbetar med egna verktyg, och tar antingen med dig egna stylingprodukter, eller använder produkter på plats från våra sponsorer.

Domarna poängbedömer bl a teknik, form och styling i 7 (hemliga) kriterier, som är framtagna för internationell standard.

FINAL 24:E NOVEMBER

Finalen avslutar eventet #adaytomovember på Clarion Hotel Amaranten, en heldag där vi fyller hela entrévåningen på hotellet med skägg och barberare. Det blir ett Swedish Barber Expo i komprimerat format med workshops för barberare och frisörer. SM i skägg 2019 avgörs i fyra tävlingsklasser. Pop up barbershop med Rusty Rascals. Allt överskott från dagens intäkter går till Movember Foundation och deras arbete för mäns hälsa.

Finalen i Stockholm avgörs direkt på scen. Fyra modeller har valts ut och barberarna får dra lott om modell. Du får 60 minuter + 5 minuter för styling. Domarna poängbedömer bl a teknik, form och styling. En internationell jury utser Årets barberare 2019.

Vinnaren och tvåan kommer att få representera Sverige i barberartävlingen på Nordic Hair Awards 2020 i Köpenhamn. Vinnaren får även en intervju i Hair Magazine.

SEMIFINALER – DATUM & PLATS

29 september – Västkusten
Salong Randevu i Göteborg

13 oktober – Övriga Sverige (mellersta och norra delarna)
Barber Supplier Showroom i Stockholm/Bromma

27 oktober – Södra Sverige
The Barber Malmö Live

3 november – Östkusten
Clarion Hotel Amaranten i Stockholm

DOMARE I SEMIFINALERNA

Wahls ambassadör – Kenneth Johnsson, ”freeSir2.0”
Årets barberare 2017 – Cari Forsgren, Barberia Havanna
Årets barberare 2018 – Amin Iranmanesh, Salong Randevu

ANMÄLAN

1 barberare/salong
(gäller arbetsställe – har företaget flera salonger, kan en barberare från vardera salong anmälas)

Anmälan ska innehålla namn på barberaren samt namn på salongen, adress och organisationsnummer. Vi behöver även mailadress och mobilnummer för att kunna skicka ut information.,

Anmälningsavgift: 495 kr ex moms
(anmälan är bindande)

Vinnare i semifinalerna bekostar resa till finalen i Stockholm. Vi står för hotell som sponsras av Clarion Hotel Amaranten.

Sista anmälningsdag: 5 dagar innan semifinalen
29/9 Västkusten – anmäl senast 24 september
13/10 Övriga Sverige – anmäl senast 8 oktober
27/10 Södra Sverige – anmäl senast 22 oktober
3/11 Östkusten – anmäl senast 29 oktober

Anmälan mailas till alexander@barbersupplier.se

För mer information – kontakta Karin eller Alexander, Barber Supplier Nordic AB på mail eller 08-661 88 28.

SPONSORER

swedish barber expo     swedish barber expo       swedish barber expo    

Barber Supplier Nordic AB | Hair Magazine | Wahl by Intast i Stockholm AB | Reuzel | Mr Bear Family | SKNHEAD London