Årets barberare 2019

årets barberare 2019 alan mannerstål mannerståls herrfrisering

Årets barberare 2019

Den 24:e november avgjordes finalen för Årets barberare 2019 på #adaytomovember-eventet på Clarion Hotel Amaranten i Stockholm. Det var tredje året i rad som titeln delades ut, i Sveriges största och mest prestigefyllda barberartävling – öppen för alla i branschen.

Under hösten genomfördes fyra semifinaler, och totalt 49 barberare tävlade. Fyra finalplatser – för Västkusten, Östkusten, Södra Sverige och Övriga Sverige stod på spel. I finalen blev det dock fem barberare detta år, då två barberare fick samma poäng och var omöjlig att särskilja i den sista semifinalen för Östkusten.

I år innefattade tävlingen både hår & skägg, alternativt hår & slätrakning. Barberarna har tävlat på egna modeller och haft 60 minuter på sig, samt 5 minuters avslutande styling. Det är en hantverkstävling där alla moment poängbedöms och helheten är viktig.

Mer information om tävlingen och regler >>

swedish barber association

Domare i årets semifinaler:

Kenneth Johnsson ”freeSir2.0”
Cari Forsgren, Barberia Havanna – Årets barberare 2017.
Amin Iranmanesh, Salong Randevu Barbershop – Årets barberare 2018 och vinnare av Nordens första barberartävling på Nordic Hair Awards 2019.

ÅRETS FINALISTER

årets barberare 2019   årets barberare 2019   årets barberare 2019   årets barberare 2019   årets barberare 2019

I finalen skruvades utmaningen upp! De fem finalisterna tävlade på scen på lottade modeller inför en internationell jury.

Det som stod på spel – förutom äran – var en resa till Rotterdam och 3 dagars utbildning på The Old School Barber Academy, sponsrat av Reuzel!

Det blev en spännande tävling inför en fullsatt publik på Clarion Hotel Amaranten. Konferencier Jac Ludlow (UK) höll igång stämnningen under hela tävlingen. Efter att domarna gjort sin bedömning stod det klart att titeln Årets barberare 2019 gick tillbaka till Stockholm då Alan Mannerstål från Mannerståls Herrfrisering var den som imponerade mest på domarna. På andra plats kom Omar Darwish från Sharper Barbershop i Göteborg. Övriga finalister tilldelades en delad tredje plats.

Domare i finalen:

Adee Phelan (UK)
Jen Winters (UK)
Paul Taylor-Clinch (UK)
Chris Brownless (UK)

Årets barberare arrangeras av Barber Supplier Nordic AB samt Swedish Barber Association, som startas upp under hösten 2019.

SPONSORER

swedish barber expo     swedish barber expo       swedish barber expo    

Barber Supplier Nordic AB | Hair Magazine | Wahl by Intast i Stockholm AB | Reuzel | Mr Bear Family | SKNHEAD London