Årets barberare 2019

swedish barber expo 2018

Årets barberare 2019

Den 24:e november avgörs finalen för Årets barberare 2019 på #adaytomovember-eventet på Clarion Hotel Amaranten i Stockholm. Det är det tredje året i rad som titeln delas ut, i Sveriges största och mest prestigefyllda barberartävling – öppen för alla i branschen

Under hösten har fyra semifinaler genomförts, och totalt 49 barberare har tävlat. Fyra finalplatser – för Västkusten, Östkusten, Södra Sverige och Övriga Sverige stod på spel. I finalen blir det dock fem barberare detta år, då två barberare fick samma poäng och var omöjlig att särskilja i den sista semifinalen för Östkusten.

I år innefattar tävlingen både hår & skägg, alternativt hår & slätrakning. Barberarna har tävlat på egna modeller och haft 60 minuter på sig, samt 5 minuters avslutande styling. Det är en hantverkstävling där alla moment poängbedöms och helheten är viktig.

Mer information om tävlingen och regler >>

swedish barber association

Domare i årets semifinaler har varit:

Kenneth Johnsson ”freeSir2.0”
Cari Forsgren, Barberia Havanna – Årets barberare 2017.
Amin Iranmanesh, Salong Randevu Barbershop – Årets barberare 2018 och vinnare av Nordens första barberartävling på Nordic Hair Awards 2019.

I finalen skruvas utmaningen upp! De fem finalisterna tävlar på scen på lottade modeller. En internationell jury kommer att utse Årets barberare 2019.

Det som står på spel – förutom äran – är en artikel i Hair Magazine samt en plats för vinnaren och tvåan att representera Sverige i Nordic Hair Awards 2020 i Köpenhamn.

Årets barberare arrangeras av Barber Supplier Nordic AB samt Swedish Barber Association, som startas upp under hösten 2019.

ÅRETS FINALISTER

årets barberare 2019   årets barberare 2019   årets barberare 2019   årets barberare 2019   årets barberare 2019

SPONSORER

swedish barber expo     swedish barber expo       swedish barber expo    

Barber Supplier Nordic AB | Hair Magazine | Wahl by Intast i Stockholm AB | Reuzel | Mr Bear Family | SKNHEAD London