Årets event

 

Då var det dags att presentera årets största skäggfest!

DATUM: 1:a september 2018
TID: 17.30 – 03.00
Swedish Barber Expo börjar kl 10.00
PLATS: Colosseum, Tele2 Arena i Stockholm


WORLD BEARD DAY FIRANDET I SVERIGE

World Beard Day (internationella skäggdagen) infaller första lördagen i september, och har firats runt om i världen i ca 10-15 år. Ryktet säger att det startade i Australien av ett skäggigt band som gillar att festa och sjunger om skägg…

I år är det fjärde året i rad som World Beard Day firas i Sverige. Första festen var 2015 på Debaser i Stockholm med The Beards på scenen som inledde sin Europaturné med spelning i Sverige. Trots den knappa tiden att anordna ett skäggfirande på fem veckor drog det drygt 300 besökare från hela landet. The Beards utsåg kvällens snyggaste skägg – Jonas Bergkvist. Barberare trimmade skägg till förmån för Mustaschkampen. Beardshop.se var på plats tillsammans med grundarna av Mr Bear Family, Broder Joe och The Bearded Man Company som kom från England för eventet.

2015 debaser 2015 debaser 2015 debaser 2015 debaser

2016 anordnades Europas största skäggfest under Tele2 Arena och drog närmare 1000 personer. Besökare från hela Skandinavien. Skäggfirandet inleddes med en skäggparad från Medborgarplatsen med 150-200 personer, vilket nådde riksnyheterna på SVT och TV4. Barberare trimmade skägg till förmån för Lion’s Barber Collective, grundarna för välgörenhetsorganisationen från England var på plats. En stor skäggmässa med i princip alla svenska skäggmärken, samt grundarna från The Bearded Man Company och Perdy Nobleman kom från England och grundaren av Fit for Vikings från Norge. Farzad ”the happy barber” Salehi från Vancouver, ansedd som en av världens främsta barberare var på plats. På scenen avgjordes SM i skägg i tre skäggklasser, under ledning av Svenska Mustaschklubben.

Dagen efter anordnades en Advanced Barber Education av Barber Supplier med bland annat Farzad Salehi.

2016 colosseum 2016 colosseum 2016 colosseum 2016 colosseum bearded villains 2016 colosseum skäggparad

2017 slogs firandet ihop med första upplagan av Swedish Barber Expo, en inspirationsdag för barberare. Fem internationella barberare från England och Australien stor för inspiration på scen och workshops. Barber Supplier och Beardshop.se tillsammans med leverantörer stod för en minimässa. På plats var grundaren för svenska Beard Brother och grundaren av Fit for Vikings från Norge. Det bjöds in till VIB-skäggmingel på kvällen på Björn Axén Academy, begränsat antal platser (biljetterna sålde slut på fyra dagar!). Skäggfesten inleddes av en skäggparad från Norrtull som uppmärksammades av riksnyheterna. Sveriges snyggaste skägg 2018 korades med David Eriksson som vinnare. Huvuddomare var Stefan Jadefjord från Svenska Mustaschklubben. På scenen avgjordes första upplagan av Årets barberare, ett barber battle i skäggtrimning med fyra av Sveriges främsta barberare som representerade Stockholm, Göteborg, Malmö och Övriga Sverige. En internationell jury korade Cari Forsgren till årets vinnare, vilket uppmärksammades i svenska och internationella medier. Det blev även ett frieri på scen, konferenciären Georgios ”Greken” Makris friade – bröllopet blir i sommar.

2017 swedish barber expo skäggparad 2017 swedish barber expo sveriges snyggaste skägg 2017 swedish barber expo 2017 swedish barber expo 2017 swedish barber expo årets barberare

2018 skalar vi upp eventen och går tillbaka till Colosseum under Tele2 Arena för att kunna ta emot alla som vill komma. Även i år inleds dagen med Swedish Barber Expo. 17.00 avgår skäggparaden från Medborgarplatsen (tredje året i rad) och vi hoppas på stor uppslutning så att detta uppmärksammas i medier. På scenen kommer SM i skägg att avgöras samt Årets barberare 2018 att koras. Vi avslutar med en efterfest in på sena natten!

Bakom World Beard Day står Beardshop.se & Barber Supplier Nordic AB, med Karin Fahlström som projektledare och Andreas Fransson/The Beard Bringer som ansvarig för sociala medier.

beardshop.se karin fahlström andreas fransson the beard bringer beardshop.se jimmy solfeldt world beard day david eriksson beardshop.se