Swedish Beard & Moustache Competition 2019

tobbe olofsson

Söndagen den 24 november på #adaytomovember-eventet kommer Swedish Beard & Moustasche Competition 2018 – eller SM i skägg – att avgöras.

I år blir det följande tävlingsklasser:

  • Full natural beard
  • Full styled beard
  • Tight beard
  • Styled moustache

sveriges snyggaste skägg 2016

DOMARE

Årets domaruppställning presenteras inom kort!

REGLER

Full Natural Beard
Nyckelordet i denna kategori är ”natural”. Skägget ska vara så naturligt vuxet som möjligt. Skägget får vara klippt men måste behålla sina naturliga form. Tjocklek, längd och kvalitet är viktiga bedömningspunkter. Skägget får inte vara stylat med någon form av vax, balm, spray eller dylikt.

Full Styled Beard
Skägget får vara formklippt och produkter som vax, balm, spray och liknande får användas för styling. Bedömningspunkterna är stil, kvalitet och hur skägget passar den som bär det.

Tight Beard
Ett kort, vältrimmat skägg. Skägget får inte vara längre än 5 centimeter. Alla former av stylingprodukter är tillåtna.
Bedömningspunkter är stil, kvalitet och hur det passar den som bär det.

Styled Moustache
Här är det mustaschen som är i fokus och den tävlande får inte bära skägg. Alla hjälpmedel för styling är tillåtna. Bedömningspunkterna är stil, kvalitet och hur mustaschen passar den som bär den. Alla stilar är tillåtna men mustaschen får inte växa nedanför överläppen eller mer än en centimeter ut på kinden.

ANMÄLAN

Det är gratis att anmäla sig till SM i skägg. Dock krävs en inträdesbiljett till #adaytomovember, den kostar 150 kr och går att köpa via Beardshop.se eller i dörren på eventet. Allt överskott från eventet skänks till Movember Foundation!

Föranmälan mailas till Alexander@beardshop.se
Skicka gärna med bild så vi placerar in dig i rätt kategori.

Det går även bra att anmäla sig direkt på plats på eventet. 

SCHEMA FÖR TÄVLINGEN

14.00 – 17.00 Anmälan till tävling
18.00 – 18.30 Bedömning
20.15 – 20.45 Prisutdelning på scen

FOTOGRAF

Officiell fotograf för tävlingen är Henrik Gustafsson Nicander, som fotograferar för Skäggprojektet. En fotobok till förmån för Prostatacancerförbundet. Han kommer att ta ett porträttfoto av alla deltagare samt visa upp bilder från sitt projekt under eventet.