Tidigare skägg- & barberarevent

2017 swedish barber expo skäggparad

WORLD BEARD DAY FIRANDET I SVERIGE

World Beard Day (internationella skäggdagen) infaller första lördagen i september, och har firats runt om i världen i ca 10-15 år. Ryktet säger att det startade i Australien av ett skäggigt band som gillar att festa och sjunger om skägg…

Första festen var 2015 på Debaser i Stockholm med The Beards på scenen som inledde sin Europaturné med spelning i Sverige. Trots den knappa tiden att anordna ett skäggfirande på fem veckor drog det drygt 300 besökare från hela landet. The Beards utsåg kvällens snyggaste skägg – Jonas Bergkvist. Barberare trimmade skägg till förmån för Mustaschkampen. Beardshop.se var på plats tillsammans med grundarna av Mr Bear Family, Broder Joe och The Bearded Man Company som kom från England för eventet.

2015 debaser 2015 debaser 2015 debaser 2015 debaser

2016 anordnades Europas största skäggfest under Tele2 Arena och drog närmare 1000 personer. Besökare från hela Skandinavien. Skäggfirandet inleddes med en skäggparad från Medborgarplatsen med 150-200 personer, vilket nådde riksnyheterna på SVT och TV4. Barberare trimmade skägg till förmån för Lion’s Barber Collective, grundarna för välgörenhetsorganisationen från England var på plats. En stor skäggmässa med i princip alla svenska skäggmärken, samt grundarna från The Bearded Man Company och Perdy Nobleman kom från England och grundaren av Fit for Vikings från Norge. Farzad ”the happy barber” Salehi från Vancouver, ansedd som en av världens främsta barberare var på plats. På scenen avgjordes SM i skägg i tre skäggklasser, under ledning av Svenska Mustaschklubben.

Dagen efter anordnades en Advanced Barber Education av Barber Supplier med bland annat Farzad Salehi.

2016 colosseum 2016 colosseum 2016 colosseum 2016 colosseum bearded villains 2016 colosseum skäggparad

2017 slogs firandet ihop med första upplagan av Swedish Barber Expo, en inspirationsdag för barberare. Fem internationella barberare från England och Australien stor för inspiration på scen och workshops. Barber Supplier och Beardshop.se tillsammans med leverantörer stod för en minimässa. På plats var grundaren för svenska Beard Brother och grundaren av Fit for Vikings från Norge. Det bjöds in till VIB-skäggmingel på kvällen på Björn Axén Academy, begränsat antal platser (biljetterna sålde slut på fyra dagar!). Skäggfesten inleddes av en skäggparad från Norrtull som uppmärksammades av riksnyheterna. Sveriges snyggaste skägg 2018 korades med David Eriksson som vinnare. Huvuddomare var Stefan Jadefjord från Svenska Mustaschklubben. På scenen avgjordes första upplagan av Årets barberare, ett barber battle i skäggtrimning med fyra av Sveriges främsta barberare som representerade Stockholm, Göteborg, Malmö och Övriga Sverige. En internationell jury korade Cari Forsgren till årets vinnare, vilket uppmärksammades i svenska och internationella medier. Det blev även ett frieri på scen, konferenciären Georgios ”Greken” Makris friade – bröllopet blir i sommar.

2017 swedish barber expo skäggparad 2017 swedish barber expo sveriges snyggaste skägg 2017 swedish barber expo 2017 swedish barber expo 2017 swedish barber expo årets barberare

2018 skalade vi upp eventen och gick tillbaka till Colosseum under Tele2 Arena för att kunna ta emot alla som vill komma. Dagen inleddes med Swedish Barber Expo med fyra visningar på scen, 9 workshops med internationella barberare och utställare från flera olika länder. 17.00 avgick skäggparaden från Medborgarplatsen (tredje året i rad) vilket uppmärksammades i medier. På scenen avgjordes SM i skägg 2018 i fyra tävlingsklasser. Huvuddomare var Stefan Jadefjord och en kompetent skäggjury bestående av Richie Finney (UK), grundare av Captain Fawcett, Luke Swenson (AUS), grundare av The Bearded Chap, Hjörtur Scheving (NOR/ICE), grundare av Fit for Vikings samt Björn Landén, grundare av svenska Mr Bear Family.Årets barberare 2018 avgjordes på scen i ett barber battle i skäggtrimning. Fyra barberare som representerade Västkusten, Östkusten, Södra Sverige och Övriga Sverige, samt ett wildcard gjorde upp om titeln. En internationell jury utsåg Amin Iranmanesh till Årets barberare 2018. Eventet avslutades med en efterfest in på sena natten!

Info om Swedish Barber Expo 2018 >>

swedish barber expo swedish barber expo swedish barber expo world beard day 2018 swedish barber expo

2019 arrangerades Copenhagen Barber Battle på Nordic Hair Awards i Köpenhamn, av Barber Supplier och Hair Magazine. 8 barberare från vardera av de nordiska länderna tävlade först man-mot-man i semifinaler där de fyra vinnarna gjorde upp i ett barber battle i skäggtrimning på stora scenen. Sverige representerades av ettan och tvåan i Årets barberare 2018: Amin Iranmanesh, Salong Randevu och Anas Baker, Rusty Rascals. En jury bestående av Kenneth Johnsson (SWE), Adee Phelan (UK) och Jorge Oppé (UK) korade Amin Iranmanesh till vinnare av Nordens första barberartävling!

nordens bästa barberare nordens bästa barberare nordens bästa barberare nordens bästa barberare

Bakom World Beard Day och Swedish Barber Expo står Beardshop.se & Barber Supplier Nordic AB, med Karin Fahlström som projektledare och Andreas Fransson/The Beard Bringer som ansvarig för sociala medier.

beardshop.se karin fahlström andreas fransson the beard bringer beardshop.se jimmy solfeldt world beard day david eriksson beardshop.se